Jelle van Nuland

Portefeuille: Wegen, luchtvaart, vervoer over water en energietransitie, mobiliteit

Adoptiegemeenten: Mill en Sint Hubert, Cuijk, Boxmeer, Sint Anthonis, Grave, Eersel, Bladel, Reusel - De Mierden, Bergeijk

Naam: Jelle van Nuland
Woonplaats: Oisterwijk

Wat zijn je ambities voor de komende jaren?

Tijdens de Provinciale Statenverkiezingen van 2019 stond Jelle op plek 14. Hij greep net naast een zetel, maar sloot zich bij de fractie aan als steunfractielid. Deze rol ruilt hij nu in voor het statenlidmaatschap. “Een prachtige kans die je nooit kunt laten liggen”, aldus Jelle.

 

Hij neemt de nodige politieke en bestuurlijke ervaring mee naar het provinciehuis. Hij is pas 31 jaar, maar heeft ervaring als trainer bij de Haya van Somerenstichting en was eerder bestuurder bij lokale VVD-afdelingen en bij de JOVD. "Dat was voor mij de ideale leerschool", aldus Jelle. "Een manier om tijdens mijn studententijd in Tilburg alvast kennis te maken met de politiek en alles wat erbij hoort. Ik vind het ontzettend gaaf om nu ook écht de politieke arena in te stappen."

 

Dat Jelle dat mag doen voor de provincie waar hij geboren en getogen is, maakt hem trots. “Bij ons in Brabant kennen we de perfecte balans tussen hard werken en hard genieten. Dat is echt uniek en ik ben ervan overtuigd dat het de basis is voor al het moois dat we hier voor elkaar krijgen. De sleutel tot dat succes ligt lang niet altijd bij de overheid, maar soms kunnen we er wel een stukje overheid bij gebruiken. Iedere Brabander verdient een overheid die open, eerlijk en transparant haar publieke taken oppakt, maar ook haarfijn aanvoelt wanneer iets juist aan Brabanders zélf overgelaten moet worden”.

 

Sinds een aantal jaar woont Jelle met Naomi en hun pasgeboren zoontje in Oisterwijk. Vanuit daar pendelt hij normaal gesproken, als bestuursadviseur Europese Zaken voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, op en neer naar Den Haag en Brussel. Oisterwijk is voor hem en zijn gezin niet alleen dé plek om tot rust te komen in al het moois dat de streek te bieden heeft, maar ook een ideale uitvalsbasis. “Op de fiets ben ik snel in Tilburg, daar stap ik op een snelle trein naar mijn werk in Den Haag of Brussel, met de auto ben ik zo in Amsterdam en via Eindhoven ligt heel Europa aan mijn voeten. De bereikbaarheid van onze regio, midden in de Benelux, is een groot goed. We moeten ons ervoor blijven inzetten om Brabant in beweging te houden, bijvoorbeeld door al die verschillende vormen van mobiliteit slim op elkaar te laten aansluiten”.