Karin Straus verlaat Provinciale Staten van Limburg. Sabine Koopman uit Roermond nieuw statenlid. Herman Nijskens wordt fractievoorzitter.

© vvdregiozuid

Op 14 februari zal Sabine Koopman uit Roermond statenlid worden voor de Limburgse VVD. Ze volgt fractievoorzitter Karin Straus op, die haar nieuwe werk als voorzitter van de Algemene Vereniging van Schoolleiders (AVS) niet kan combineren met het statenlidmaatschap. Ze heeft officieel haar ontslagbrief ingediend bij gouverneur Emile Roemer.
Karin zegt dat ze de afgelopen jaren meestal met veel plezier, soms met wat minder, deel heeft mogen uitmaken van het Limburgs Parlement. Het 'wat minder' verwijst onder meer naar de bestuurscrisis van april dit jaar. "Ik heb daarbij mijn geliefde Limburg nóg beter leren kennen en ben daardoor nog trotser op onze mooie provincie geworden", zegt Straus.

 Sabine is al een tijd burgercommissielid bij de fractie en dus al vertrouwd met de onderwerpen en het politieke werk in de Provincie Limburg. 
Sabine Koopman: "Bijzonder jammer dat onze kanjer-van-een-fractievoorzitter en topper Karin gaat vertrekken. Ik ga haar inbreng, flair en deskundigheid missen! Ik ben er heel trots op dat ik voor de Limburgers namens de Limburgse VVD aan de slag mag!"

Statenlid Herman Nijskens volgt Karin Straus op als fractievoorzitter


 VVD doet niet mee aan gemeenteraadsverkiezing in Roerdalen - De Limburger  Mobile